De paswoningen met hun mogelijkheden

De paswoningen met hun mogelijkheden

DE PASWONINGEN MET HUN MOGELIJKHEDEN

Er zijn twee Paswoningen: een appartement van 60 m2 voor één persoon en een appartement van 90 m2 voor twee personen. De Paswoningen zijn voorzien van technologieën die ondersteunen bij alledaagse handelingen als opstaan, douchen, aankleden en koken. Ook de besturing van de  woning,  zoals gordijnen en deuren openen en dichtdoen, verwarming en licht bedienen is ondergebracht in één scherm van een tablet computer of andere interface naar keuze.

Er zijn verschuifbare wanden aangebracht om de slaap en woonkamer kleiner en groter te maken, er is een verstelbaar toilet dat reinigt en föhnt, een wastafel- en douchestoel en houdt de ruime indeling rekening met voldoende draaicirkel voor (grote) rolstoelen en de mogelijkheden voor een til- en transportsysteem in de woning. Ook een in hoogte verstelbaar en draaiend keukenblok behoort tot de uitrusting.

De flexibele keuken, een elektrisch bedienbare (slaap-)bank, tafel, stoelen en kasten zijn speciaal ontworpen, zodat mensen met een handicap er handig gebruik van kunnen maken. Iedere gebruiker kan wijzigingen in het interieur en in de sfeer van de woning aanbrengen. Naast deze fysieke zaken zijn de woningen voorzien van vele technologische toepassingen om alles in de woning makkelijk te kunnen bedienen en om er comfortabel in te leven.

Siza gebruikt cookies niet voor commerciële doeleinden en ook niet voor analyse van individuele bezoekers. Meer informatie Sluiten