Duurzaam en energiebesparend

Duurzaam en energiebesparend

DUURZAAM EN ENERGIEBESPAREND

Duurzaamheid is hier opgevat in de betekenis van toekomstbestendig, dus flexibel in de indeling en in de inbouw van apparatuur. Het ontwerp van de Paswoningen anticipeert ook op toekomstige ontwikkelingen in technologie en gebruikseisen.

Duurzaamheid is daarnaast opgevat in de betekenis van lage energiekosten en een aangenaam binnenklimaat. Om dit te bereiken is de woning gebouwd op basis van ICF (Insulated Concrete Form); e-block van het Canadese Nudura voor de muren en top-deck (Kingspan) voor dak en vloer. Dit systeem biedt door de opbouw een dubbele isolatie. Ook is tripleglas gebruikt om de vensters dit effect niet teniet te laten doen. Een warmte-terugwin-installatie die zijn regelenergie haalt uit de PV-cellen op het dak, zorgt daarnaast voor een goede klimaatbeheersing zowel in de zomer als de winter.

De Paswoningen hebben inmiddels twee prijzen mogen ontvangen. Voor het ‘Slimste project van Nederland’ en ‘Slimmer bouwen’.

Siza gebruikt cookies niet voor commerciële doeleinden en ook niet voor analyse van individuele bezoekers. Meer informatie Sluiten