Design en ontwerp

Design en ontwerp

DESIGN EN ONTWERP

Samen met gespecialiseerde bedrijven en cliënten van Siza is er een intensief ontwerpproces gevolgd. Hierbij stond de zelfstandigheid van de bewoner en de toekomstwaarde van de Paswoningen voorop. Dit resulteerde in vergaande uitgangspunten over bewegingsruimte, functionaliteit en flexibiliteit, duurzame materialen en laag energiegebruik. Daar kwam de bijzondere eis bij dat het een woonomgeving moest zijn waarin beproefde en betaalbare technologie én de technologie van de toekomst uitgeprobeerd en getest konden worden.

Het resultaat is een goed doordachte woning-plattegrond geworden op basis van twee bewegingslijnen; één directe brede lijn van voordeur tot in de sanitaire ruimte en één daar haaks op in de woonkamer.

Het ontwerp is ontstaan door van binnen naar buiten functioneel te ontwerpen. Iedere mogelijke toekomstige bewoner moet zich kunnen identificeren met het doel: thuis komen, thuis voelen, thuis leven. Een woningomgeving die prettig in het gebruik is als bewoner alleen, maar ook met elkaar en met professionele zorgverlening en ondersteuning.

Siza gebruikt cookies niet voor commerciële doeleinden en ook niet voor analyse van individuele bezoekers. Meer informatie Sluiten