Toepassingen

Toepassingen

TOEPASSINGEN

Voordeur

Een bewoner moet zelf kunnen bepalen onder welke omstandigheden zorgverleners, vrienden, familie of andere personen toegang krijgen tot de woning. Dit kan heel verschillend zijn van bewoner tot bewoner. Bij deze voordeur kan de bewoner zelf bepalen of een zorgverlener automatisch toegang krijgt of moet wachten op toestemming, wat er moet gebeuren in geval van nood en hoe familie en vrienden toegang krijgen tot de woning.

KeukenAlle functies van deze keuken, zoals spoelbak, werkblad en kookplaat “draaien” voor de rolstoel van een bewoner met een eenvoudige druk op de tiptoets. Ook de werkhoogte is aanpasbaar. Zelf koken is dan voor mensen met een handicap mogelijk met deze draaibare keuken, waarbij de veiligheid is gewaarborgd.

Keukenapparatuur


In de keuken met in hoogte verstelbaar blad zitten een aantal opties die het gebruik gemakkelijker en veiliger maken.Bijvoorbeeld de ATAG Pandoer, een siliconenmat voor op de inductiekookplaat, ontwikkeld om een pan op gevoel goed neer te zetten en de juiste bedieningsknop te vinden.

 

Flexobed

Het Flexobed is een volledig 90 graden elektrisch draaibaar bed. Het bed kan van zitten, draaien naar liggen en andersom. Zowel de rugleuning, het bovenbeen, de onderknie als het hoog-laag zetten van het bed, is elektrisch instelbaar. Het Flexobed wordt soepel en geruisloos aangestuurd vanuit één centrale besturingskast. Hiermee kan door middel van één druk op de knop het draaiproces in gang worden gezet.

 

ToiletEen toilet dat op vele manieren in te stellen is: niet alleen in horizontaal en verticaal, maar ook in functionaliteit. Het bevat een oscillerende douche, en massagedouche die de stoelgang stimuleert, een föhn met regelbare temperatuurinstellingen. Iedere gebruiker heeft weer andere wensen en daarom zijn alle functies van de Geberit Aqua Clean individueel instelbaar.

Beeldbellen met SizaContactSocial media, beeldbellen met familie en vrienden, educatieve filmpjes over de meest uiteenlopende onderwerpen, muziek, spelletjes, nieuws, marktplaats, wensboeket, informatie over woon- of werkplek en nog veel meer. SizaContact biedt een veelzijdige interactieve website die zodanig is aangepast dat mensen met een verstandelijke handicap zelfstandig kunnen ‘surfen’.

GOOV

Een bijzonder hulpje voor het openbaar vervoer. Geen mens, maar een App op een ‘smartphone’ die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt bij het zelfstandig(er) reizen. GOOV beidt de reiziger extra informatie in een aangepaste vorm aan, zodat hij alleen op pad kan. De reiziger met een verstandelijke beperking krijgt zo de vrijheid om op bezoek te gaan wanneer hij dat wil zonder afhankelijk te zijn van anderen. GOOV maakt het mogelijk om zelfstandig te reizen en draagt bij tot een beter toegankelijk openbaar vervoer.

Siza gebruikt cookies niet voor commerciële doeleinden en ook niet voor analyse van individuele bezoekers. Meer informatie Sluiten